Monday, 20 May 2013

SEKITAR MAJLIS SAMBUTAN HARI GURU SK BUKIT KENAK 2013

16 MEI 2013 - Guru Malaysia, 1 Aspirasi 1 Agenda. Begitulah tema sambutan Hari Guru yang disambut serentak oleh semua guru di Malaysia. Tidak terkecuali, SK Bukit Kenak juga telah mengadakan sambutan Hari Guru pada hari tersebut.  Majlis yang dimulakan pada awal pagi dengan menyambut ketibaan guru dan PIBG dengan paluan kompang oleh pelajar.  Seterusnya pelajar, guru dan difp-dif jemputan berkumpul di tapak perhimpunan untuk sama-sama mendengar perutusan Menteri Pelajaran, Ketua Pengarah JPN Terengganu, Wakil PIBG, Guru Besar dan Wakil Pelajar.

Menyambut ketibaan guru-guru dan dif-dif jemputan dengan paluan kompang oleh pelajar
Seterusnya bacaan Ikrar Guru oleh semua guru yang dibacakan oleh Pengerusi Kelab Guru, En. Zainuddin b. Muhamad. Selesai bacaan ikrar semua guru dan dif-dif jemputan sama-sama menyanyikan lagu Kami Guru Malaysia dengan penuh bersemangat. Majlis diteruskan lagi dengan bacaan kad hari guru oleh wakil murid. Seterusnya pelajar dan guru-guru sama-sama ke padang sekolah untuk menyaksikan aksi guru-guru dalam permainan sukanika.


Bacaan ikrar hari guru dan majlis  memotong kek hari guru oleh Guru Besar dan Wakil PIBG


Ucapan Guru Besar dan bacaan Ikrar Hari Guru oleh wakil guru
Tidak berakhir di padang, majlis diteruskan lagi dengan acara "indoor" dimana pelajar secara sukarela membuat persembahan untuk menhiburkan guru-guru mereka. Berbagai acara dipersembahkan oleh pelajar termasuklah nyayian, Bicara berirama, lakonan dan juga sketsa pelajar. Tidak terkecuali, guru-guru juga tidak melepaskan peluang untuk menyampaikan lagu  bagi memeriahkan lagi majlis tersebut

Pelajar secara sukarela membuat persembahan untuk guru-guru mereka..

Acara sukanika guru yang disambut penuh meriah..Majlis penyampaian hadiah dan cenderahati kepada semua guru..


Majlis diakhiri sekitar jam 1.00 tengahari dengan penyampaian hadiah kepada semua guru sebagai menghargai jasa guru serta sedikit jamuan tengahari kepada semua kakitangan SKBK. Kepada semua pihak yang terlibat dalam sambutan Hari Guru ini, admin mengucapkan ribuan terima kasih.


DIN/din/2013

No comments:

Post a Comment