Wednesday, 22 January 2014

PROGRAM TEMU MURNI SERTA MOTIVASI UPSR 2014


SK Bukit Kenak - 15 Januari yang lalu jawatankuasa UPSR 2014 telah mengadakan Program Temu murni serta Motivasi bagi murid tahun 6 yang akan menduduki UPSR pada tahun ini. Program ini di rangka bagi mendapatkan maklum balas ibu bapa murid dalam mempertingkatkan lagi prestasi anak-anak mereka. Pogram ini dirangka di bawah seliaan Penyelaras UPSR 2014, Puan Roslina bt. Md. Yasin dengan bantuan jawatankuasa yang lain bertempat di dewan terbuka SKBK.

Pendaftaran Ibu Bapa mengikut Kelas
Tepat jam 9.00 pagi, semua ibu bapa dilihat memasuki dewan terbuka bagi Program Temu Murni terlebih dahulu bersama pihak pentadbiran sekolah serta para guru tahun 6. Majlis dipengerusikan oleh Guru kaunselor, En. Yusoff bin Mamat yang mengalu-alukan kehadiran para ibu bapa. 

Petemuan empat mata dengan Para ibu bapa murid tahun 6

 Bagi meneruskan majlis, Tuan haji Muhamed Faiz bin Awang, GPK Pentadbiran mewakili pihak Guru Besar bagi pertemuan empat mata dengan para ibu bapa. Dalam ucapan beliau, beliau menekankan kerjasama dari ibu bapa dalam menjayakan target UPSR demi kecemerlangan anak-anak. Selain itu dalam pertemuan ini juga, pihak sekolah mencadangkan jumlah bayaran Tabung UPSR pada tahun ini ialah RM150 dan juga bayaran Modul sebanyak RM 30. Cadangan ini telah dipersetujui oleh semua ibu bapa. Beliau menjelaskan Target yang ingin dicapai pada tahun ini ialah 5A- 25 orang , 4A 1B -10 oranr dan bagi merealisasikan target ini, secara umum tradisi tahunan akan diteruskan termasuk KEM Motivasi Teknik Menjawab Sekolah akan diadakan di luar kawasan sekolah sepertimana tahun-tahun lepas. Selain kerjasama dari pihak PIBG juga penting menjayakan impian sekolah ini.

GPK Pentadbiran, Hj, Mohamed Faiz bin Awang bersama dengan Penceramah Motivasi En. Shamsi bin Hj. Shamsudin dari Intelligent Mision, Kota Bharu, Kelantan.

Program seterusnya, Program Motivasi yang menjemput En. Shamsi bin Hj. Shamsudin dari Intelligent Mision selaku penceramah. Pendekatan yang dibawa beliau berjaya menarik perhatian murid-murid tahun 6 yang begitu khusyuk mengutip ilmu-ilmu dari beliau. Sentuhan hati ibu bapa terhadap usaha mereka dalam membantu anak-anak dapat dilihat dengan kesungguhan ibu bapa menyertai program ini. Laungan "You Are Champion" bergema sekuatnya di dewan terbuka SKBK sebagai tanda azam tersemat di hati para murid.

Semoga Usaha keras semua pihak dalam menjayakan visi dan misi sekolah ini mendapat keberkatan dan restu Allah. Terima kasih kepada semua ahli jawatankuasa UPSR, Pihak pentadbiran sekolah, Ibu-bapa serta anak-anak didik SKBK dalam menjayakan program ini.


No comments:

Post a Comment