Sunday, 24 May 2015

Majlis Pertukran YM Tuan Roslan Long Ahmad, En. Mazani Salleh serta Perpisahan Guru Praktikum

SK Bukit Kenak, 6 Mei 2015 - Sebutir pertama yang pernah menyinari SKBK selama 17 tahun akhirnya dibawa pergi. YM Tuan Roslan Long Ahmad atau lebih dikenali dengan nama manja oleh rakan-rakan sekerja sebagai "Pok Su Lan" kini bergelar pendidik di SK Bukit Tempurung. Berat kaki beliau melangkah kaki, berat lagi hati kami untuk melepaskan beliau. Di kenali sebagai insan yang sangat prihatin seperti seorang kawan, abang dan juga ayah bagi warga SKBK.

Majlis Pertukaran Pok Su Lan, En. Mazani dan Guru-guru Praktikum
 Manakala, En.Mazani bin Salleh tidak dapat menghadirkan diri di atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan. Namun begitu beliau diwakili oleh En. Muhd. Shahril bin Md. Shah selaku Penyelaras PPKI untuk menerima hadiah dan cederahati.
Ucapan terakhir sebagai guru SKBK juga ucapan dari Tuan Guru Besar dan juga Guru Praktikum
 Pok Su Lan dalam ucapan beliau merakamkan jutaan penghargaan kepada semua rakan sekerja serta pihak pengurusan sekolah selama beliau bergelar pendidik SKBK. Walaupun beliau nampak tenang namun, dari riak wajah beliau dapat dilihat kesedihan kerana berpisah dari SKBK tercinta. Tuan Guru Besar pula dalam ucapan beliau memuji serta merakamkan penghargaan di atas jasa dan bakti beliau sepanjang berkhidmat di SKBK. Sifat tenang beliau seringkali menjadi contoh kepada rakan-rakan lain dalam sesuatu keadaan. TERIMA KASIH POK SU LAN.
Hadiah tanda kenang-kenangan dari Pihak Sekolah
Cenderahati dari PIBG yang disampaikan oleh NYDP PIBG Dato' Kamaruzzaman.
Hadiah dari Kelab Guru dan Staff oleh En. Yusof bin Mamat

Tanda Ingatan dari Guru Lelaki, Panitia B.Melayu serta PPKI
Hadiah dari Guru Praktikum kepada Guru Penyelia
 Alhamdulillah majlis berjalan lancar dan semoga ukhuwwah yang terbina ini akan terus kekal walaupun sudah berkhidmat di sekolah lain. Terima kasih.
Hadiah dari yang diraikan kepada pihak sekolah.

No comments:

Post a Comment